Anaé Menstruatiecup

 17,95

De Anaé Menstruatiecup is goedkoper en milieuvriendelijker dan wegwerpproducten en voelen voor veel vrouwen veel comfortabeler aan. Het is een alternatief voor tampons of verband. De menstruatiecups zijn in in diverse maten verkrijgbaar.

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

De Anaé Menstruatiecup is een prachtig alternatief voor tampons of verband – het kan maandelijks tot 10 jaar worden hergebruikt, wat je op de lange termijn veel geld bespaart! Menstruatiecups zijn goedkoper en milieuvriendelijker dan wegwerpproducten en voelen voor veel vrouwen veel comfortabeler aan. De cups kunnen zonder problemen gedragen worden tijdens het sporten en zwemmen.

Diverse maten verkrijgbaar:

Menstruatiecup maat S (16 ml): Geschikt voor jonge vrouwen met lichte bloedingen. Afmeting zonder handvat 46 x 38 mm.
Menstruatiecup maat M (21 ml): Geschikt voor normale bloedingen. Afmeting zonder handvat 49 x 41 mm.
Menstruatiecup maat L (28 ml): Geschikt voor moeders en zware bloedingen. Afmeting zonder handvat: 52 x 44 mm.

Anaé menstruatiecup

 •     100% medische siliconen
 •     Doorzichtig
 •     Hypoallergeen,
 •     Latex- en rubbervrij
 •     Zonder parfums, ftalaten, bleekmiddel.
 •     Duurzaam en dus milieuvriendelijk en kosteneffectief.
 •     Het materiaal voelt glad aan en is zeer zacht.
 •     De kelk is langwerpig, glad van binnen, licht afgerond aan de bovenkant.
 •     De steel is gesloten, zacht en flexibel en relatief kort. De afgeronde vorm maakt het gemakkelijk om te verpakken.

Hoe te gebruiken:

 1. Voor het eerste gebruik en aan het einde van het maandelijkse gebruik, moet de menstruatie cup worden gesteriliseerd. Je kookt dan wat water in een pannetje en laat de cup daar een paar minuten in liggen.
 2. Voordat je de cup inbrengt, moet je hem eerst vouwen. Hiertoe wordt de bovenrand ingedrukt zodat hij een beetje dubbel klapt. Je fixeert hem tussen de vingers en plaatst hem niet te diep. Je hoort hem niet te voelen. Eenmaal in het lichaam ontvouwt de cup zich zodat een licht vacuüm wordt gecreëerd. Zo blijft de cup prettig zitten, glijdt hij niet weg en vangt hij al het bloed op.
 3. Na maximaal 12 uur moet de cup weer verwijderd worden. Trek voorzichtig aan de steel totdat je zachtjes in de bodem van de beker kan knijpen. Daardoor wordt het vacuüm opgeheven en komt de cup vrij. Je kan hem nu uitbrengen, legen, omspoelen en indien gewenst opnieuw inbrengen.
 4. Als de menstruatie erop zit, steriliseer je de cup weer opnieuw.

Milieu

Menstrueren is van vele vrouwen niet de grootste hobby. Je bent veel in de weer met tampons en maandverband, soms met onzekerheid of het bloed wel goed wordt opgevangen. Ook het milieu is er niet zo blij mee. Na een paar uur gebruik worden tampons en maandverbanden weer weggegooid, wat voor behoorlijk wat afval zorgt. Met deze menstruatiecup wordt dat afval flink beperkt. Bekijk hier onze overige duurzame persoonlijke hygiëne producten.

Andere suggesties…