Fair Squared Menstruatiecup

 14,95

De Fair Squared Menstruatiecup is een cup die jij als vrouw kunt gebruiken tijdens de menstruatie. Het is een herbruikbaar alternatief voor tampons. De menstruatiecup is gemaakt van natuurrubber en niet zoals de meeste van siliconen. De menstruatie cup is verkrijgbaar in vier maten: S, M, L en XL.

Beschrijving

De Fair Squared menstruatiecup is zacht en het voorkomt irritaties. De cup verzamelt het bloed tijdens de menstruatie. Deze menstruatiecup kan tot wel drie keer zoveel bloed opvangen als een tampon. Hierdoor heb je dus langere bescherming omdat je hem minder vaak hoeft te wisselen. De cup kan de hele menstruatieperiode door gebruikt worden, ongeacht of je hevig of licht menstrueert. Is de cup vol? Haal hem eruit en leeg hem in het toilet. Spoel hem om met water, en gebruik hem opnieuw.

Wist je dat de cup verkrijgbaar is in 4 verschillende maten?

Fair Squared menstruatiecup

De cup is gemaakt van FSC-gekeurd Fairtrade natuurrubber, waar slechts weinig mensen allergisch voor zijn. De cup is ook een milieuvriendelijk alternatief voor alle tampons en maandverband. De menstruatiecup is herbruikbaar. Vrij van plastic, Silicone, BPA, PVC, Phtalate en bleekmiddel.

Welke maat heb ik nodig?

Maat Inhoud Hoogte Diameter Geschikt voor
S 8 ml 6,1 cm 3,8 cm Mensen die heel gemakkelijk bloeden
M 13 ml 6,65 cm 4,1 cm Mensen die nog niet zijn bevallen en jonger dan 30 jaar
L 16 ml 6,95 cm 4,4 cm Mensen die bevallen zijn of ouder dan 30 jaar
XL 20 ml 7,2 cm 4,7 cm Mensen die matige tot zeer hevige bloedingen hebben

Gebruiksaanwijzing

  1. Voor het eerste gebruik en aan het einde van het maandelijkse gebruik, moet de menstruatie cup worden gesteriliseerd. Je kookt dan wat water in een pannetje en laat de cup daar een paar minuten in liggen.
  2. Om in te brengen moet de cup worden gevouwen. Hiertoe wordt de bovenrand ingedrukt zodat hij een beetje dubbel klapt. Je fixeert hem tussen de vingers en plaatst hem niet te diep. Je hoort hem niet te voelen. Eenmaal in het lichaam ontvouwt de cup zich zodat een licht vacuüm wordt gecreëerd. Zo blijft de cup prettig zitten, glijdt hij niet weg en vangt hij al het bloed op.
  3. Na maximaal 12 uur moet de cup weer verwijderd worden. Trek voorzichtig aan de steel totdat je zachtjes in de bodem van de beker kan knijpen. Daardoor wordt het vacuüm opgeheven en komt de cup vrij. Je kan hem nu uitbrengen, legen, omspoelen en indien gewenst opnieuw inbrengen.
  4. Als de menstruatie erop zit, steriliseer je de cup weer opnieuw.

Fair Squared

Fair Squared bestaat sinds 2010 en is een bedrijf dat plastic-vrije cosmetica in glazen potten aanbiedt. De glazen potten kun je weer in de winkel inleveren en zorgen wij ervoor dat ze terugkomen bij Fair Squared. Dit zorgt uiteindelijk voor een zero-waste principe. Fair Squared heeft een ruim aanbod van meer dan 200 producten, die allemaal fair trade en veganistisch zijn. Ook bevatten de producten geen kunstmatige geur- en kleurstoffen. Het bedrijf onthoudt zich ook van het gebruik van ruwe olie en andere derivaten, genetisch gemodificeerde of andere negatieve ingrediënten die niet goed zijn voor ons lichaam. Ook op het gebied van microplastics staat u hier aan de veilige kant. Omdat het natuurlijke cosmetica betreft, bevatten de producten geen microplastic.

Andere suggesties…