LoofCo Afwasspons

 3,95 6,75

De LoofCo Afwasspons is een afwasspons gemaakt van de Loofah plant. Met de afwasspons kan jij pannen, bekers, glazen, bestek en meer schoonmaken. De spons is maanden lang te gebruiken en kan daarna gecomposteerd worden. Verkrijgbaar als losse spons of als set van twee.

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

De LoofCo afwasspons is een alternatief voor de plastic sponsjes. Wanneer je de spons nat maakt met water, zwelt de spons op tot een zachte, flexibele spons. Maar de spons schuurt ook als de spons droog is. De afwasspons is zacht genoeg voor anti-aanbak pakken en flexibel genoeg om bekers en glazen te wassen.

Wist je dat de spons maanden mee gaat en als deze versleten is, gecomposteerd kan worden? 

De afwasspons is vakkundig met de handgemaakt in Egypte in de loofah fabriek. Een 100% biologisch afbreekbaar alternatief voor de plastic sponsjes.

Gebruiksaanwijzing

Spoel de afwasspons goed af met water voor dat je hem gebruikt. Gebruik de spons met warm water en afwasmiddel of een afwasbar. Knijp de spons goed uit na gebruik om de Loofah vers te houden. Hang hem daarna op de katoenen lus. Je kunt de spons ook eventueel wassen in de wasmachine of met de hand om hem vaker te gebruiken.

De LoofCo afwasspons

De LoofCo afwasspons is biologisch afbreekbaar, veganistisch, milieuvriendelijk en recyclebaar. De spons is handgemaakt in Egypte.

Loofah

De Loofah plant is een krachtige plant uit de komkommerfamilie die rijk is aan duurzame vezels. De plant is zacht en flexibel. Zodra de vrucht rijp is, ontwikkeld de binnenkant van het Loofah fruit zich als een netwerk van vezels. Deze vezels zijn perfect voor het reinigen en scrubben. De plant wordt geoogst, geschild, verwerkt en gedroogd in Egypte. Het is een natuurlijke traditie die door generaties wordt doorgegeven.

LoofCo

LoofCo producten zijn geïnspireerd op schoonmaakmethoden die al generaties lang zijn uitgeprobeerd en getest. Met behulp van deze kennis worden de producten vakkundig ontworpen en gemaakt in Sri Lanka en Egypte. LoofCo zorgt ervoor dat de lokale boeren en productiemedewerkers een goede werkplek hebben en eerlijk worden behandeld in vorm van loon, uitkering, medische verzekering. Daarnaast zijn er geen kinderen in dienst.

De missie van LoofCo is om een alternatief te bieden voor massaproductie van plastic zoals afwasborstels, schuurlapjes, sponsen en andere huishoud producten die niet biologisch afbreekbaar zijn of gemaakt zijn van gerecycled plastic.

Alle LoofCo producten zijn veganistisch, 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, kartonnen recyclebare verpakkingen, 100% plastic vrij.

Andere suggesties…