LoofCo Groentespons

 3,75

De LoofCo groentespons is een spons gemaakt om harde groenten te wassen. De groentespons is gemaakt van de Loofah plant. De spons is 100% plastic vrij en maakt goed schoon zonder de groente te beschadigen.

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Met de LoofCo Groentespons kun je gemakkelijk harde groenten zoals wortels en aardappels schoonmaken zonder deze te beschadigen. Zitten jouw groenten onder de modder? Dan is dit de oplossing. De spons is gemaakt van de Loofah plant en wanneer hij ondergedompeld wordt in water, zwelt de spons op tot een zachte, flexibele spons. De spons schuurt als hij droog is.

Wist je dat de groentespons 100% biologisch afbreekbaar is? 

De Groentespons gaat maanden mee en kan wanneer hij versleten is, worden gecomposteerd. Elke spons heeft een handige katoenen ophang lus.

De LoofCo Groentespons

Afmetingen: 8 cm x 11,5 cm
De spons is biologisch afbreekbaar, veganistisch, milieuvriendelijk en recyclebaar. De spons is handgemaakt in Egypte.

Gebruiksaanwijzing

Spoel de groentespons goed af met water voor dat je hem gebruikt. Gebruik de spons met een beetje water op de schil van harde groente. Druk zacht en scrub. Klaar? Knijp de spons goed uit na gebruik om de Loofah vers te houden. Hang hem daarna op de katoenen lus. Je kunt de spons ook eventueel wassen in de wasmachine of met de hand om hem vaker te gebruiken.

Loofah

De Loofah plant is een krachtige plant uit de komkommerfamilie die rijk is aan duurzame vezels. De plant is zacht en flexibel. Zodra de vrucht rijp is, ontwikkeld de binnenkant van het Loofah fruit zich als een netwerk van vezels. Deze vezels zijn perfect voor het reinigen en scrubben. De plant wordt geoogst, geschild, verwerkt en gedroogd in Egypte. Het is een natuurlijke traditie die door generaties wordt doorgegeven.

LoofCo

LoofCo producten zijn geïnspireerd op schoonmaakmethoden die al generaties lang zijn uitgeprobeerd en getest. Met behulp van deze kennis worden de producten vakkundig ontworpen en gemaakt in Sri Lanka en Egypte. LoofCo zorgt ervoor dat de lokale boeren en productiemedewerkers een goede werkplek hebben en eerlijk worden behandeld in vorm van loon, uitkering, medische verzekering. Daarnaast zijn er geen kinderen in dienst.

De missie van LoofCo is om een alternatief te bieden voor massaproductie van plastic zoals afwasborstels, schuurlapjes, sponsen en andere huishoud producten die niet biologisch afbreekbaar zijn of gemaakt zijn van gerecycled plastic.

Alle LoofCo producten zijn veganistisch, 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, kartonnen recyclebare verpakkingen, 100% plastic vrij.

Andere suggesties…