Werfzeep Schoonmaakzeep

 5,45

De Werfzeep Schoonmaakzeep is schoonmaakzeep voor alle huishoudelijke klussen. Voor de afwas kun je een sopje kloppen of een stukje zeep afsnijden en in het afwaswater oplossen. Of, onze favoriete en meest effectieve manier, de schuurspons of afwasborstel over de zeep wrijven en hiermee schoonmaken. Dit werkt ook bij vieze pannen! De zeep is biologisch en handgemaakt. Met krachtige, intens frisse geur van citroen en citronella.

Beschrijving

De Werfzeep Schoonmaakzeep is schoonmaakzeep voor alle huishoudelijke klussen. Zo heb je aan één stuk zeep voor verschillende schoonmaakklussen genoeg. En zo heb je niet alleen een biologisch afbreekbaar middel maar is het ook van geheel biologische oorsprong, zonder palmolie.

Werfzeep Schoonmaakzeep

Deze zeep heeft, anders dan onze douchezepen, een meer traditionele olie-base verhouding. Het is nog steeds mild genoeg om na de afwas je handen zacht achter te laten maar het is toch meer gericht op schone glazen dan op verzorging en hydratatie van de huid.

Ingrediënten

verzeepte oliën van kokos* en zonnebloem*; water; etherische oliën van citroen*, citroengras*en citronella*.

*van gecertificeerd biologische herkomst, biologische etherische oliën, onatuurlijk bestanddeel van etherische oliën.

Werfzeep

Werfzeep is in 2009 ontstaan vanuit Eveliens voorliefde voor oude ambachten en natuurproducten. Tijdens een reis door Canada die zij en Laurens maakten belandde ze op een idyllische familieboerderij waar onder meer zeep werd gemaakt, met een pollepel en een enorme pan. Tot haar verrassing was deze handgemaakte zeep, die in de douche en bij de gootsteen lag, zacht en verzorgend voor haar huid.
Zeep gemaakt van oliën is een volstrekt ander product dan fabriekszeep gemaakt van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Deze ontdekking was genoeg voor Evelien om geheel in de ban te raken van zeep, het ambachtelijke zeep zieden, alle mogelijke ingrediënten en de werking op de huid. Ze begon haar zepen te ontwikkelen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. Nu, acht jaar later werkt ze met een groeiend team in het prachtige zeepatelier aan de Westerkade.